Sunday, June 19, 2011

A SALICE olasz napszemüveg márka magyarországi képviselete lettünk

A gyár Gravedonában
2011 májusától az olasz Salice márka magyarországi képviselete lettünk, megvásárolható nálunk a teljes termék paletta, a cég fő profilja a sport és divat napszemüvegek gyártása, de foglalkoznak síszemüveg, bukósisak és egyéb kiegészítők készítésével is (www.saliceocchiali.it).

Már 90 éve!

A cég 2009-ben ünnepelte alapításának 90. évfordulóját, amit ebben az iparágban kevés cég mondhat el magáról. A cég családi vállalkozásként indult, a mostani cégvezető Anna Salice nagyapja Vitaliano Salice alapította 1919-ben. A napszemüvegek és ipari védőszemüvegek gyártását először Musso-ban kezdték meg, majd 1945-ben építették fel a ma is használt a Como-i tó partján fekvő Gravedona-i gyárat. Büszkék rá, hogy termékeik 100%-ban Olaszországban készülnek a tervezéstől a gyártás utolsó mozzanatáig. Szemüvegeiken régóta használják az olasz nemzeti színű csíkozást, ami könnyen felismerhető és megkülönböztető védjegyük lett mára.

Salice 002ITA
A második világháború alatt a hadsereg számára gyártottak napszemüvegeket és védőfelszereléseket. Az ötvenes években jött a motoros-robogós "bumm" Olaszországban, ezt felismerve hatalmas sikere lett kifejezetten motorosoknak készült szemüvegeiknek. Ezekben az években lépett elő a "védőeszköz" kategóriából divatcikké a napszemüveg, a hatalmas kereslet jó lendületet adott a cég fejlődésének.


A hatvanas években a síelés még nem volt olyan népszerű mint manapság, de a Salice ismét "jó lóra tett" amikor síszemüvegek tervezésébe majd gyártásába kezdett. A hetvenes években az olasz versenyzők nagyon jól szerepeltek a nemzetközi versenyeken, az egyre nagyobb számú sípályák lejtőin pedig már messziről jól felismerhetőek voltak a nemzeti színű pánttal ellátott szemüvegeik. Újabb hatalmas sikert tudhattak magukénak.
A nyolcvanas években az olasz divatipar a világ élvonalába tartozott, tovább pörgetve ezzel a gyár termelését.

Igor Anton - Zoncolan,
2011 Giro d'Italia
1987-ben - a cég vezetésébe frissen bekapcsolódott - Anna Salice egy müncheni téli sport kiállításon meglátott egy szemüveget egy eldugott kis pavilonban. Elhatározta, hogy importálja Olaszországba az amerikai cég termékeit. A márka neve Oakley volt. Az együttműködés egészen 1993-ig,  az Oakley európai leányvállalatának megalapításáig tartott.


"Made from Sports"

A Salice cég új reklámszövegének megfelelően egyre több sportban van jelen és támogat versenyzőket: downhill, ccross-country and alpin sí, snowboard, motorsportok, vízi sportok és kiemelten a kerékpáros sportban is.


A napszemüvegek

Az olasz dizájnról sokat nem kell beszélni, így van ez a Salice napszemüveg modelljeivel is, szerintem mindenki talál magának valót legyen szó bármilyen sportról vagy akár divat szemüvegről. Vannak visszafogottabb, klasszikus fazonú modellek, de vannak messziről felismerhető, feltűnőbb variációk is.
Mindegyik szemüveg torzításmentes csúcskategóriájú lencsével van ellátva, maximális UV védelmet biztosítanak.

Lencse típusok, technológiák

Polarizált / PolarFLEX

Manapság már szinte mindegyik magára adó napszemüveg márka kínál polarizált változatokat. De mi is az a polarizált lencse, mire jó?
Salice 006CDM - WCS csíkokkal
a kerékpárosok egyik kedvence.
Polarizált és fotokromatikus lencsével
is elérhető.
A polarizált napszemüvegeket arra tervezték, hogy sík, tükröződő felületekről visszaverődő fénysugarakból a "káros" ragyogást, vakító hatást kiszűrjék. A természetes fény alapvetően nem polarizált, azonban valamilyen sík felületről (pl. hó, víz, nedves úttest) visszaverődve felbomlik függőleges és horizontális "rezgő" hullámokra. A Salice PolarFLEX lencsék tervezésénél az volt a cél, hogy a hasznos függőleges sugarakat átengedjék, míg a vízszintes (vakító fehér) sugarakat a lehető legnagyobb mértékben elnyeljék. Ezek a vakító sugarak tízszer fényesebbek lehetnek a normál sugaraknál, torzítják a színek érzékelését és rontják a mélység és tér érzékelést. A PolarFLEX lencsék ilyen körülmények közt sokkal kiegyensúlyozottabb, de ugyanakkor kontrasztos képet adnak. Ideális sportolóknak (különösen pl. horgászoknak, mivel segíti a vízbe belátást), nappali vezetéshez, idősek vagy érzékeny szemmel rendelkezők számára.

Fotokromatikus / CRX(Chromolex)

Salice 342ITA - nyakpánttal
fekete vagy fehér kerettel.
Polarizált és fotokromatikus
változatban is!
Volt már, hogy bringázás vagy autóvezetés közben egy napsütötte részről egy erdős részre érve majd kiguvadt a szemed úgy próbáltad keresni az úthibákat a megváltozott fényviszonyok közt? Szemüveg le, szemüveg fel, szemüveg le, szemüveg fel! És közben ne ess fejre a bringával...
Ha ismerős a probléma és eleged van belőle, akkor a fotokromatikus lencséket Neked találták ki. A Salice - szabadalmaztatott technológiája révén - a lehető leggyorsabban alkalmazkodik a fényviszonyokhoz, lehetővé téve, hogy rekord idő alatt egy 1-es kategóriájú lencse 3 kategóriájúvá alakuljon. Mindig a megfelelő mennyiségű fényt ereszti át és hihetetlen gyorsan alkalmazkodik!


A teljes SALICE napszemüveg kollekció megvásárolható webshopunkban:




No comments:

Post a Comment